Succesvol verbouwen

Bij verbouwen komt veel kijken. Een goede voorbereiding en goede communicatie tijdens de bouw kent iedereen als ingrediënten voor een succesvolle verbouwing. En dat klopt maar er is meer nodig. Samengevat: ieder moet duidelijk hebben waarom, wat en hoe het resultaat moet worden behaald. Het proces naar het resultaat!  Mijn ervaring als aannemer, gezinshoofd en drijfverencoach helpen om met dit proces te begeleiden tot een gewenst resultaat.

Onderstaand de belangrijkste op te lossen vraagstukken voor een succesvolle verbouwing:

 • Hoe breng je hetgeen je wilt duidelijk en goed over?
  Het is niet zozeer hoe het verbouwd wil hebben maar waarom. En is de oplossing die je voor ogen hebt voor jou de goede oplossing? Begrijpt de techneut tegen over je wel wat jij uiteindelijk verwacht?
 • En met wie moet je in zee gaan?
  De aannemerij is een aparte wereld. Planning, kosten en logistiek van de aannemer botsen nogal eens met de belangen van de opdrachtgever. Overigens vaak zonder opzet. Met alle gevolgen van dien.
 • En hoe controleer je kwaliteit?
  De cruciale onderdelen zie je vaak niet meer als een onderdeel af is. En je wat zijn nu de belangrijke punten waar je op moet letten. En wanneer en hoe controleer je. En als er een fout is, hoe zorg je nu dat het goed komt, zonder dat je “gedoe” krijgt en wat je het hele bouwproces achtervolgt
 • Hoe houd je planning en kosten in de hand?
  Tijdens de bouw worden vaak zaken gewijzigd. Niet alleen wegens voortschrijdend inzicht maar ook omdat de aannemer zaken tegenkomt die een andere bouwwijze vragen. Hoe krijg je de wijzigingen voor elkaar zonder het budget en de planning geweld aan te doen?
 • Wat kan ik zelf doen en wat besteed ik uit?
  Mijn klanten willen en kunnen steeds meer zelf doen. Vaak wel met ondersteuning van vakmensen. Behalve als kostenbesparing wordt dit vaak positief ervaren omdat je samen met de vakmensen je verbouwing realiseert.
 • Hoe blijft het huishouden of bedrijf draaien zonder dat het een slijtageslag wordt?
  De impact van een verbouwing is voor een leek lastig voor te stellen. En voor een bouwondernemer is het vaak lastig om zich te verdiepen in de logistiek van het huishouden/bedrijf. Een huishouden of bedrijf draaiende houden tijdens een verbouwing is lastig, zeker met kinderen. Het vergt veel communiceren zodat je weet wat er gebeurd en hoe je hierop kunt inspelen. Dit geldt voor zowel voor u als klant maar ook van de vakmensen. Discipline van de vakmensen om op te ruimen. Veilig werken in een door kinderen bewoonde omgeving. Een verbouwing wordt doorgaans als intensief en vermoeiend ervaren. Het kan ook niet anders met zoveel “aanpassen” ten gevolge van de verbouwing in je normale leven. Kunst is wel om het geen slijtageslag te laten worden.
 • De verbouwing loopt tegen het eind en we hebben het eigenlijk wel gehad met de verbouwing. We merken dat we ons in het maken van beslissingen laten leiden door “wat is de snelste manier” in plaats van “wat willen we echt”. Begrijpelijk en in deze fase zal ik jullie coachend en realistisch begeleiden.