Referenties

Verbouwen…. dat kunnen wij toch zelf!?

Misschien een bepaalde klus, als je handig bent. Maar een compleet huis renoveren / verbouwen in een zeer korte termijn is een hele uitdaging. Een verbouwing heeft veel aspecten: plan van aanpak, coördinatie, de goede vakmensen kennen, technische kennis en advies, wat laat je doen, wat wil en kan je eventueel zelf doen en dat alles binnen een bepaalde periode voor een bepaald budget. Dan heb je een ervaren bouwadviseur nodig, die je niet alleen praktisch begeleid, maar ook adviseert wat de mogelijkheden zijn, de voor-en nadelen of consequenties van deze mogelijkheden uitlegt.

De bouwadviseur die ons bij deze uitdaging begeleid heeft, hebben wij gevonden in Alex Colijn. Zijn jarenlange kennis in de bouw vanuit verschillende posities en zijn coaching kwaliteiten hebben wij duidelijk teruggezien in zijn begeleiding van “onze bouw”.  Niet alleen hebben wij deskundig advies gekregen inzake de constructieve gevolgen van bijvoorbeeld dragende muren en …. Balken??, maar ook zijn strakke planning hebben bijgedragen aan een goed verloop van de verbouwing. Maar bovenal zijn interesse voor de mens achter de verbouwing hebben onze waardering: de keuzes van de juiste vaklieden voor “ons project” en de continuering van het project binnen het ons gestelde budget  door op de juiste momenten “gas te geven” of “op de rem trappen”  heeft ons veel stress gescheeld. Want verbouwen is een prachtige uitdaging, maar is ook een zeer intensieve tijd, omdat de normale werkzaamheden ook gewoon blijven doorgaan. Maar het resultaat mag er zijn!

Ronald & Joke Kalse, Maarssen
,

Alex Colijn. A man who loves the profession he chose.
A man who works with heart and soul at any project that he has accepted.
In addition, he will walk that extra mile to make sure his client knows the problems that needs to be faced, and, will come up with the best solutions he can think up, for the good of the whole.
In my personal contact with him, I found him to be a good listener. He will always try to help with the problems of his clients.
He is honest and conscientious, dependable and very innovative, responsible as well as extremely pleasant to work with. Nothing is done in halves; he believes in his solutions but is open to suggestions.
He helped to renovate an old building that was not used to its potential and by taking it in hand he created one that became housing for persons in need of housing, and, a pleasant work area for a business that was the only user of the building, in its old state.
I cannot recommend Alex Colijn high enough, for his work and personality.
For us who have had the pleasure to put our problems in his hands, his name is a synonym for excellence.

CM Ho, also on behalf of S. A. Toh.

CM Ho, Utrecht
,

 

Als starter een huis gekocht. Het huis20150706_205524[1] van ons dromen was het nog niet; er wachtte een grote verbouwing aangezien het huis van zolder tot woonkamer volledig moest worden opgeknapt. Gebonden aan een budget wilden wij zelf ons droomhuis realiseren. De meeste werkzaamheden zelf uitvoeren, omdat het niet alleen geld scheelt maar ook vooral heel erg leuk is! Hoe pak je dit aan en waar let je op? Welk materiaal gebruik je? Alex was vanaf het begin enorm betrokken. We maakten een projectplanning, stelde het budget vast en bespraken wat we zelf deden en vooral ook wat we niet zelf konden doen. Het was erg fijn om bij elke stap de consequenties te horen en eventuele alternatieven aangedragen te krijgen. Daarnaast tips over hoe je de ruimtes werkbaar houdt: je gereedschap en materialen logisch opbergen, niet alles laten slingeren, elke dag even vegen zodat het een beetje schoon blijft. Het werkt een stuk prettiger als je weet waar je wat vindt en niet contact gereedschap door het hele huis moet zoeken. Ook was het prettig dat een deskundige de externen als stukadoor en loodgieter aan kan sturen die dezelfde taal als de bouwlui spreekt.

Alex is een betrokken begeleider die niet alleen kijkt naar de verbouw maar ook rekening houdt met zaken erom heen. Hou je het fysiek vol? Hoe hou je het huishouden draaiende en is het te combineren naast je fulltime baan? De impact van ‘even een verbouwing doen’ naast een fulltime baan hebben wij toch wel onderschat. Wij zijn 4 weken (bijna) elke avond en weekenden bezig geweest en aan het eind waren we gesloopt. Aangezien de afwerking dan begint is het goed om iemand naast je te hebben die de kwaliteit bewaakt en ervoor zorgt dat je niet afraffelt of keuzes maakt waar je later spijt van hebt. Uiteindelijk zijn wij enorm blij dat we Alex onze verbouw hebben laten begeleiden. Anders was het zeker niet zo mooi geworden en hadden we keuzes gemaakt waar we later spijt van hadden gekregen. Bedankt!

Josephine de Groot, Maarssen
,
« 1 van 3 »